Sorularınız İçin Bizi Arayın: - 0532 113 15 08
Dil Seçimi
Menü
Sosyal Medya
Ara

Eda davası medeni usul hukuku içerisinde bulunan bir dava türü olmaktadır. Edim davaları olarak da bilinen eda davaları bir davacı tarafından bölgede mevcut olan görevli mahkemeye davalının bir şeyi yapmasına yanda vermesine mahkum edilmesi için açtığı dava türü olmaktadır. Davacı adına Eda davası açılması için gerekli başvurunun mahkemeye yapılması Adana ağır ceza avukatları aracılığı ile mevcut olmaktadır. Eda davası yolu ile hak edilen maddi ve manevi tüm hakların kazanılması mümkün olmaktadır. Bir belgenin sahte olup olmadığı konusunda eda davası açılması bir o kadarda tespit davası aracılığı ile de mevcut hale gelmektedir. Eda davası nasıl açılır, takibi nasıl yapılır sorularına ilişkin tüm bilgi ve cevaplar Adana avukat aracılığı ile sonuç almaktadır.

 Eda Davası Nedir?

 Eda Davası hukukla ilişkisi bulunan kişilerin sıklıkla duyduğu bir tanım olmaktadır. Eda davası, dava türleri arasında en çok başvurulan olarak öne çıkmaktadır. Eda davasının diğer bir adı da edim davası olarak toplumda daha iyi bilinmektedir. Eda davası Adana ağır ceza avukatları aracılığı ile davacının görevli mahkemeden davalı ile ilgili bir şeyi vermesini, yapmasını ya da yapmamasını istemesi üzerine açılmaktadır. Eğer bir davacı Adana avukat aracılığı ile açtığı mahkemede davalıdan;

Birşeyi vermesini

Birşeyi yapmasını

Birşeyi karşılamasını isteklerini dile getirerek maddi ya da manevi tüm konuların karşılanmasını talep etmektedir.

Eda Davası Nasıl Açılır?

 Mahkemelere Adana ağır ceza avukatları ile dava açılması için dilekçe hazırlanmaktadır. Dilekçe Adana avukat tarafından hazırlanması ile birlikte dilekçede mutlaka yukarıdaki üç amaçtan biri yer alması zorunlu olmaktadır. Kişisel ve ayni haklara konu olan davalar, günümüz dünyasında hukuk alanında en çok karşı karşıya kalınan dava çeşidi olması ile öne çıkmaktadır. Günlük yaşamda herhangi bir konuda açılan davalar genel olarak eda davası türü olmakta ve asliye hukuk mahkemesi tarafından dava yürütülmektedir. Çeşitli il ve ilçelerde yetkili mahkemelere dava başvurusu imkanı mevcut olmaktadır. Alacaklı ile borçlu arasında yer alan davalar için görev yapan asliye hukuk mahkemesi çeşitli belgeler aracılığı ile dava açılma süreci başlamaktadır.

 Tespit Davası İle Eda Davası Arasındaki Fark Nedir? İkisi Birlikte Açılır mı?

 Tespit davası ile bir konu hakkındaki bilgilerin doğruluğu ya da gerçek olup olmadığı konusunun ortaya konulması amacı üzerine yürütülmektedir. Eda davası ile davacının isteklerini davalının yerine getirmesi amacı ile dava yürütülmektedir. Eda davası açılmasının mümkün olduğu tüm konularda tespit davası gerekli hal olmasının dışına çıkmaktadır. Eda davası bilindiği gibi bir şey yapmaya ya da yapmamaya yönelik hüküm verilen bir dava türü olmaktadır. Tespit davası ise gerekli olduğu hallerde durumu tespit etmeye yarayan bir dava türü olmaktadır. İki dava türünde de elde edilen sonuçlar davanın seyrini değiştirecek nitelikte olması nedeni ile oldukça fazla önem teşkil etmektedir.

Yorum Bırakın
Danışan Yorumları
Web sitemizdeki çerezleri (cookie) kullanıcı deneyimini artıran teknik özellikleri desteklemek için kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.
Tamam
WhatsApp Destek Hattı
Google Yorumları