Sorularınız İçin Bizi Arayın: - 0532 113 15 08
Dil Seçimi
Menü
Sosyal Medya
Ara

Aytaç Er Hukuk Bürosu, miras hukuku ile ilgili her türlü konuda hukuki danışmanlık ve avukatlık faaliyetleri verilmektedir. Hukuk ve danışmanlık ofisi olarak Adana en iyi avukat arasında mahkemede dava işlemlerine başlamadan önce varisler arasında arabuluculuk hizmeti de verilmektedir.

  Miras Hukuku Nedir?

Uyuşmazlıkların çözümünde, tüm mirasçılar ile bir araya gelinerek taraflar arasında tekrar iletişim kurmak sağlamak, konuyu mahkemeye taşımaktan daha olumlu bir seçenek olarak görüp buna uygun hizmetler vermektedir. Anlaşmazlığın taraflar arasında uzlaşarak çözülmesi hem masraf hem de mirasçılar arasındaki akrabalık bağı açısından daha makul ve olumlu olmasını sağlamayı amaçlamaktadır. Anlaşmazlıkların çözülememesi halinde yargıya intikal olması durumunda davanın en hızlı ve adil bir şekilde sonuçlanması için tüm işlemleri büyük bir titizlikle ve hassasiyetle takip etmektedir.

 Miras Hukuku Alanında Yer Alan Konular Nelerdir?

Miras Hukuku alanında hizmet verilen davalar ve işlemlerin yürütülmesi

Mirasçılık belgesinin alınması ve davanın yürütülmesi

Ortaklığın giderilmesi davaları

Mirasın reddi davası ve Mirasın hükmen reddi davası işlemlerinin yürütülmesi

Muris muvazaası nedeni ile tapu iptal ve tescil davalarının yürütülmesi

Tenkis davaları ve mirasçılık belgesinin iptali davaları işlemlerinin yürütülmesi

Vasiyetnamenin açılması ve davaların yürütülmesi

Vasiyetnamenin iptal edilmesi

Miras sözleşmeleri ve Vasiyetname düzenlemeleri

Taksim sözleşmeleri ve birçok daha dava ve işlemlerin yürütülmesi hizmetleri verilmektedir.

Mal Paylaşımı Nedir?

  Mal varlığına sahip olan kişinin vefat etmesi sonucunun ardında bıraktığı malların yasal mirasçıları arasında pay edilmesine miras paylaşımı işlemi denilmektedir. Tüm mal paylaşımları yasal mirasçılar arasında belirlenen oranda eşit şekilde dağıtılmaktadır.

  Yasal Mirasçılar Kimlerdir?

Anne

Baba

Çocuk

Kardeşler

Reddi Miras Nedir?

Mirasın red edilmesi işlemi mirasçıların ve miras bırakanın ölüm tarihinden sonraki ilk üç ay içinde miras bırakanın son ikametğahının bulunduğu yerde ki Hukuk Mahkemesine başvuru ile mirası reddetmesi olmaktadır. Bu süre içerisinde miras, mirasçı tarafından kabul edilmiş sayılmaktadır. Mirasın reddi hakkına yasal olarak atanmış mirasçılar sahip olmaktadır. Bununla birlikte kanunun tanıdığı mirasçı olan kişiler kendilerine verilen süre içerisinde reddi miras talebinde bulunabilmektedir.

Ancak mirasçı mirası daha geç bir tarihte öğrendi ise bunun kanıtı göstermek şartı ile reddi miras işlemi yapabilmektedir. Yasal süre içinde mirası reddetmeyen mirasçı bu mirası kayıtsız kazanmış ve kabul etmiş olmaktadır. Hem miras bırakanın tüm mirasına sahip olmakta hem de miras bırakanın borcu var ise o borcu ödemek gibi bir sorumluluğu da kabul etmiş olmaktadır.

 Nasıl Dava Açılır?

 Bir davanın açılması birkaç aşamadan oluşmaktadır. İlk olarak davanın avukat aracılığı ile takip edilip edilmemesine karar verilmesi gerekmektedir. Davaların avukat tarafından takip edilmesi hukuken kural olarak zorunlu olmamakla birlikte hukukta haklı olmak kadar haklı çıkmak da önemli bir konu olduğu için alanında uzman bir avukata ihtiyaç duyulmaktadır.

Yorum Bırakın
Danışan Yorumları
Web sitemizdeki çerezleri (cookie) kullanıcı deneyimini artıran teknik özellikleri desteklemek için kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.
Tamam
WhatsApp Destek Hattı
Google Yorumları