Sorularınız İçin Bizi Arayın: - 0532 113 15 08
Dil Seçimi
Menü
Sosyal Medya
Ara

ADANA AVUKATA SORU SOR, AVUKATA SOR, AVUKAT SORU-CEVAP

Adana Avukata sor

    • Adana'da Avukat Aytaç ER Hukuk Bürosu olarak güncel hukuki gelişmelere ve hukuk ilkelerine bağlı kalarak kurumsal ve bireysel olarak müvekkillerimizin menfaatlerini en üst düzeyde koruyacak şekilde Adana'da hukuki danışmanlık hizmeti sağlamaktayız.

    • Günümüzde online avukatlık talebi her geçen gün artmaktadır. Hukuki sorun yaşayan müvekkil adayları online avukata soru sormak için avukata soru sormak istiyorum sayfasını ziyaret etmektedir. Sitemiz üzerinden müvekkil adaylarının avukata sorularını sorarak tarafımızla iletişime geçmeleri halinde mümkün olan en kısa zamanda geri dönüş sağlanarak hukuki danışmanlık hizmeti sağlanmaktadır.

    • Sitemiz üzerinden Avukatlarımıza soru sormanızla avukat – müvekkil ilişkisi kurulmamaktadır. Soru sorduğunuz avukatların sorunuza cevap vermesi, aranızda vekalet ilişkisi kurulduğu ve gelecekteki müvekkilliğinizi kabul ettiğimiz anlamına gelmemektedir. Size verilen cevaplar hukuki tavsiye niteliğinde değildir.
      • Soracağınız soruya dair cevap genel ise sitemizde bulunan "Bilgi Bankası, Yararlı Bilgiler" kısmında öncelikle arama yapmanız, zaman açısından yararınıza olacaktır.
      • Adana'da Avukat Arama, Avukat arıyorum, Avukata sorum var, bir Avukata sormak istiyorum, Avukata acil soru sormak, Avukata sor, Avukata danışmak istiyorum diyorsanız; ancak o anda bir avukatın ofisine gidebilecek durumda değilseniz ve söz konusu sorun acil ise lütfen online olarak Avukata sor kısmını kullanınız.
      • Fakat tekrar etmekte fayda olacağı üzere detaylı ve hukuki danışmanlık hizmeti almanızı gerektiren sorulara cevap verilemeyecektir. Bu şekilde detaylı hukuki danışmanlık hizmeti alabilmeniz için "Online Randevu" kısmından randevu talep edebilirsiniz. Randevu talebinize sorununuza dair detay vermeniz önemle rica olunur. Zira saat ve gün planlaması ona uygun olarak yapılabilecektir.
      • Adana'da olan hukuk büromuz sitemiz "iletişim" bölümünde yer alan Harita ve adres bilgilerinde açık adresini görüntüleyebilirsiniz.
      • Söz konusu sorulara verilecek cevaplar ön bilgilendirme niteliğinde olup, hukuki danışma niteliğinde detaylı sorulara                  "Avukatlık Kanununun 163.maddesinin 3.fıkrası" gereğince cevap verilemeyecektir.
      • Avukatlar "Avukatlık Kanunu" uyarınca vatandaşlara ücretsiz hukuki yardımda bulunamamaktadır. Yani Ücretsiz Avukat'lık söz konusu değildir.
      • Avukat ile randevu alınmak suretiyle görüşme yapılması halinde, hukuki destek talebi olanlar hukuki desteğin konusuna ve niteliğine göre avukata bir ücret ödemek zorundadır.
      • Önemle belirtmek gerekir ki ; avukatın konusuna ve niteliğine göre sağlayacağı hukuki yardımın ücreti için de kanunlar ve yönetmeliklerle bir alt ücret sınırı belirlemiştir. Bu sınır her yılın başında Adalet Bakanlığınca belirlenmektedir. Avukatların bu ücretin altında iş alması yasaklanmış olmakla iş alan avukatın disiplin cezası alması sonucunu doğurmaktadır. Bu nedenlerle detaylı ve danışmanlık hizmeti almanızı gerektirir konularda ısrarcı olmayınız.
      • Detaylı sorularınız için, sorunuza ilişkin olarak;

      "Türkiye Barolar Birliği 2020 yılı Avukatlık ücret tarifesi birinci bölüm 1,2,3.maddeleri uyarınca" söz konusu miktardan az olmamak kaydıyla ve Yine "Adana Barosu 2020 yılı Tavsiye Edilen Avukat Ücret Tarifesi" uyarınca karşılıklı görüşme neticesinde ücret belirlenecektir.

      1 (1)

      AVUKATA SORU SORMADAN ÖNCE DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER...

      • İletişim bilgilerinizi eksiksiz girmeye özen gösterin

      Avukata Sor kısmında vereceğiniz mail adresi üzerinden sorunuza cevap verildiğinde mail adresinize otomatik olarak cevap gönderilecektir. Yine telefon bilgileriniz üzerinden de tarafınızla gerek görülmesi halinde iletişime geçilebilecektir.

      • Açık, sade ve öz sorular sormaya özen gösterin

      Adana Avukata Sor bölümümüzde olabildiğince konunun özünden uzaklaşmayıp açık, kısa ve öz sorular sormayı tercih ediniz. Konunun uzun ve gerekli olmayan bilgilerle çok detaylı anlatılması hem avukatın zamanını boşa harcamasına sebep olur hem de sizin sorunuza cevap bulma süreniz uzar.

      • Olayınıza dair ayrıntıları 5N1K yöntemi ile yazmaya özen gösterin

      Soru sorarken elbetteki ayrıntı vermeniz gerekebilir. Fakat bu ayrıntıları belirlerken “Nasıl, Niçin, Ne, Ne Zaman, Nerede ve Kim” sorularına cevap vermeniz yeterli olacaktır.

      • Sorunuzu yazdıktan sonra kontrol etmeye özen gösterin

      Sorunuzu “Avukata Sor” bölümüne yazdıktan sonra mutlaka kontrol etmelisiniz.

      Olayınıza ilişkin ayrıntılar yeterli mi, sorunuz yeterince açık ve anlaşılır mı?

      Soru - Cevap
      • Cevriye Karaboğa
        Merhabalar eşimle ikimiz de aynı dertden mutaribiz ve bir türlü kurtulamıyoruz söyle anlatayım 2010 da H. k. adlı şahıs a 36 bin TL senet vermiştik ve oda avukat H.T. na verdi ve bize taahhüt izmalat dılar ayda 1000 / 1000 öde diye biz bu parayı ödüyoruz ama 3 ve 4 ay ödenen mediginde hemen ikimizede hapiş kararı çıkıyor hatta eşim 2019 09 ayda girdi ceza evine 4000 bin alacaklıya ödedik 4500 avukata ödedik eşim tahliye oldu ama biz 2010 beri ödediğimiz para 50 bini geçti 3 kere hapis kararı çıktı hepsinde yeni tahüüt le artı şimdi eşimle ikimiz e tekrar mahkeme kağıdı geldi 02 06.2020 de duruşma varmış gene cezaevi kararı çıkar mı malum bu salgın hastalık da durumu iyice kötü oldu çalışamadık ben zaten akciğerde amaliyat lı ve kronik hastasıyım ne yapabiliriz şimdi den teşekkürler ve hayırlı bayramlar
        MErhaba sorunuzda lütfen isim soy isim belirtmeyiniz. İsim ve soy isimler tarafımızdan kısaltılmıştır. Vermiş olduğunuz taahhütnamede usule uygunsuzluk var ise beraat etmeniz söz konusu olabilir. Ayrıca icra müdürlüğüne giderek dosya hesabı çıkarabilirsiniz. Yine bildirilmemiş olan ödemeler var ise dekontlarını icra müdürlüğüne ibraz eder ve alacaklı taraf ve vekiline muhtıra çıkarılmasını ödemenin yapıldı ise beyan edilmesini talep edebilir bu şekilde dosyanızın net kalan tutarını görebilirsiniz. Taahhüdü ihlal suçlarında faiz hesaplaması, masraf dökümleri gibi hususlar taahhüdün geçersiz kılınmasına sebep olabilir.
      • Baran Özmen
        2017 Nisan ayında, yanlış zamanda bulunduğum bir ortam da kullanılmak üzere uyuşturucu madde bulunduruluyordu. Bu sırada polis ekiplerin işlem yapması ve 1 yıl denetim serbestlik ayrıca 5 yol hagb kararı aldım. Denetim süresini sıkıntısız geçirdim yalnız hagb bildiğim kadarıyla 2022de bitecek. Polis veya Askeri personel olmak için ne yapmam gerekiyor 5 yıl bitmeli mi yoksa şimdi başvursam engel çıkar mı ?
        Hagb sabıka olarak değerlendirilmez fakat söz konusu memurluk sınıflarında yönetmeliklerinde hangi şartlarda alım yapıldığı belirtilmektedir. Arşiv kayıtlı sizden kayıt istenecektir.
      • mustafa yankin
        Benim sizden istegim ben askerlik yaptım zaman üstün hizmet belgesi almaya layik görüldüm ve işkur a başvurdum onlarda bana işe yerlestirmede öncelik hakkı verdier. Gecen sene bir yere işci alımı vardı eski hükümlü terörle mücadelede yaralananlar yazıyordu bende işkura gittim işkurda sen başvuru yapamazsın dediler bende geri döndüm biraz araştırdım resmi gazetede kamu kurum ve kuruluşların iştaleplerinde öncelik verilmesi kanununun madde 5(a) şöyle yazıyor terörle mücadelede yaralananlar ve terörle mücadelede başarılarından dolayı komutanlıklarının takdirini kazanan üstün hizmet belgesi olanlara öncelik hakkı tanınır yazıyor bende cimer e aynısını yazdım işkur ana merkezden yazılı sonuç geldiMadde 5-(a) iki durumunda öncelikli olabileceğini belirtiyor, aynı statüde olduklarını belirtmiyor diye bir yazı geldi ben aynı statüye girmek istemiyorum bizim önceligimizi görmezlikten geliyorlar ben bunun cözülmesini istiyorum benim önceligim var ama işkurun sitesine girdigimizde terörle mücadelede yaralananlar var bizlen alakalı bir konu yok ben hakkımı mekemede arayabilir miyim bunu sormak istedim teşekkürlek
        Üstün hizmet belgesi ile söylediğiniz hususlar aynı kategoride olmadığı içinn bu yönde bir dava ile sonuç elde etmeniz pek mümkün görünmüyor
      • ERCAN YILMAZ
        Selamlar, Trafikte biri size çarpıp kaçsa arabanızın kapısına zarar verse ve daha sonra şikayet üzerine karakola gelip suçunu inkar etse fakat daha sonra mobese kameralarından çarpıp kaçanın o olduğu anlaşılsa bu şahsa maddi-manevi tazminat davası açılabilir mi? Not: Değer düşme davası açıldı %100 haklı olmama rağmen 1500 Tl gibi komik bir rakkama karar verdiler ve itirazımız red edildi.
        Öncelikle mala zarar vermeden dolayı elinizdeki kayıtla yeniden süreci başlatabilirsiniz. Maddi tazminat yönünde de araçta oluşan zararı talep edebilirsiniz ama manevi tazminat yönünden sonuç almanız çok zor
      • Burhan Yılmaz
        Ben iş bankasından ipotekli tüketici kredisi çektim ve şuan çok sıkıntıdayım bunu ödeyemeyecek durumdayım bir ay geriden ödesem sorun olurmu. İcralık olursam maaşamı haciz gelir yoksa evemi haciz gelir
        Merhaba icra takibine geçilmesi durumunda ipoteğe dair takip başlatılabilir, bu bankanın daha fazla işine gelecektir. Miktar burada önem arz etmektedir. Zira 10.000 TL'lik bir alacak için taşınmaz satışı daha fazla masraflı olacakken maaş haczi de bankalar tarafından tercih edilebilir.
      • Mehmet Akdemir
        Merhaba, benim mayıs da ceza mahkemesinde duruşmam var . Ben kendim yurt dışindayım. Ben avukatıma duruşmaya davet etmesi için bazı isimler vermiştim fakat kendisi corona virusunden dolayı adliyelerin kapalı oldugunu bundan dolayı da bunun mümkün olmadıgını söylüyor. Bu doğru mu yani bu dönemde dilekçe verip de tanık davet edemiyormuyuz? Saygılarımla, iyi çalışmalar. Mehmet Akdemir
        Merhaba mahkemelere dilekçe gönderilmesinde engel bir durum yok, uyap üzerinden elektronik imza ile dilekçe ve evraklarınızı gönderebilirsiniz.
      • Lütfü öztürk
        Slm. 2016 yılında şantiye şefliğim sırasında bir ustamız iş kazasında vefat etti. 2017 içinde 1sene.8 ay taksirli hagb aldım. 2018 yılı içinde işlemediğim halde birkaç kişi ile resmi evrakta sahtecilikten suçlandım. Benim merak ettiğim haketmediğim halde 2. Davadan ceza alırsam yeni yargı paketine göre nasıl bir sonuç çıkar. Saygılar
        Bu şekilde dosyanızı bilmeden sizi yanlış yönlendirmek istemeyiz. Sayfamızda cezalara dair infaz oranları yer almaktadır. 30.03.2020 tarihinden önce suç işlediğiniz için yararlanabilirsiniz https://www.avaytacer.com/duyurular/yeni-infaz-yasasi-7242-sayili-kanuna-gore-hazirlanmis-kosullu-saliverilme-oranlari
      • İlknur özmez
        2aydir maasimi alamiyorum 1.5 yildir ayni isyerindeyim ve hic bir maasimi gununde almadim suan virüs bahanesiylede 2 ay
        İş akdinizi haklı nedenle feshedebilirsiniz, tazminat ve varsa başkaca işçilik alacaklarınıza ilişkin öncelikle zorunlu arabuluculuk uyarınca arabuluculuk merkezine başvuruda bulunmanız gerekmektedir.
      • mücahit zaric
        iyi günler yaralamalı ve ölüm kazasında bilgi almak istiyorum
        Sorunuzu daha detaylı açıklayabilirseniz, size yardımcı olabiliriz
      • serhat bağır
        bir firmaya borcumdan dolayı yaklaşık 1 senedir maaşımdan kesinti oldu. bu kesintilerin içeriğine baktığımda cezaevi harcı adında her ay küçük bir meblağ da olsa kesinti yapılmış. bu cezaevi harcını bendenmi kesilmesi gerekiyor
        Tahsil harcı borçludan, cezaevi harcı alacaklıdan kesilir. Fakat dosyaya yatırılan para üzerinden alacaklıya ödeme yapılırken kesintiye uğrayarak ödeme yapılır
      Danışan Yorumları
      Web sitemizdeki çerezleri (cookie) kullanıcı deneyimini artıran teknik özellikleri desteklemek için kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.
      Tamam
      WhatsApp Destek Hattı
      Google Yorumları