Sorularınız İçin Bizi Arayın: - 0532 113 15 08
Dil Seçimi
Menü
Sosyal Medya
Ara

                                  2942 Sayılı Yasa Uyarınca Tapu Tescil Dilekçesi 

 

.............. SAYIN HAKİMLİĞİ'NE

                                     ............................

DAVACI

 

VEKİLİ

 

AV.AYTAÇ ER                                                                                      Reşatbey mh.Türkkuşu cad.Günep panorama iş Merk.B Blok Kat:8 no:801 Seyhan/ADANA Tlf: 322 458 4432 – 0532 113 1508

DAVALI

 

KONU

2942 Sayılı Yasa Uyarınca Tapu Tescil Talebimiz Hk.

AÇIKLAMALAR

1-Müvekkilimiz idare tarafından davalıya ait ....... İli, ....... İlçesi ....... mahallesi, ....... ada, ....... pafta, ....... parselde kayıtlı ..... m² lik arsa .................... yapılmak üzere ....... tarihinde ........... kamulaştırılmıştır.

 

2-Davalı tarafından kamulaştırılma bedelinin artırılması için .......de ....... tarihinde ....... Esas no ile açılan Tezyidi Bedel Davası, mahkemenin ....... tarih ve ....... Karar sayılı kararı ile sonuçlanmış ve temyiz aşamasından da geçen karar ....... tarihinde taraflara da tebliğ edilerek kesinleşmiştir.

 

3-İdare tarafından davalıya tapuda devir işlemi yapması için ....... tarihinde ihtar gönderilmiştir.

 

4-Davalı idaremiz tarafından gönderilen bu ihtara rağmen bu güne kadar tapudaki devir işlemlerini gerçekleştirmiş değildir.

 

YASAL NEDENLER

Kamulaştırma Kanunu ve sair ilgili mevzuat.

KANITLAR

Kamulaştırma belgeleri, tapu kaydı, her türlü kanıt.

İSTEM SONUCU

Açıklanan nedenler ile 2942 sayılı yasa uyarınca taşınmazın hükmen davacı idare adına tapuya tesciline ve durumun tapuya bildirilmesine karar verilmesini, yargılama giderlerinin ve vekalet ücretinin davalıya yükletilmesini talep ederiz.

 

 

DAVACI VEKİLİ

AV.AYTAÇ ER

(2942 s. Kamulaştırma K. m. 10, 11)

 

Yorum Bırakın
Web sitemizdeki çerezleri (cookie) kullanıcı deneyimini artıran teknik özellikleri desteklemek için kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.
Tamam
WhatsApp Destek Hattı
Google Yorumları