Sorularınız İçin Bizi Arayın: - 0532 113 15 08
Dil Seçimi
Menü
Sosyal Medya
Ara

Meskeniyet İddiası  Haciz Anında Verilen Muvafakat Gecerlidir

T.C. 
YARGITAY
12.HUKUK DAİRESİ
ESAS NO: 2007/19189
KARAR NO: 2007/21895
KARAR TARİHİ: 23.11.2007


ÖZET: Borçlu adresinde hacze gidilmiş, haczedilecek menkul malın bulunmaması üzerine, borçlunun açıkça <adıma kayıtlı taşınmazlarım var. Satın alın> biçiminde beyanda bulunduğu, bu hali ile hacizden sonra muvafakat niteliği taşıyan açıklaması ile anlaşmanın kanunda belirtilen önceden yapılan anlaşma olmadığından şikayetin reddi gerekir.

(2004 S. K. m. 83/A)

DAVA: Yukarıda tarih ve numarası yazılı mahkeme kararının müddeti içinde temyizen tetkiki alacaklı vekili tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü:

KARAR: Alacaklının yapmış olduğu takibin kesinleşmesi üzerine, borçlunun evi ve tarlasına 19.04.2000 tarihinde haciz uygulandığı görülmüştür. Bu aşamadan sonra borçlu adresinde 20.09.2006 tarihinde hacze gidilmiş, haczedilecek menkul malın bulunmaması üzerine, borçlunun açıkça <adıma kayıtlı taşınmazlarım var. Satın alın> biçiminde beyanda bulunduğu, bu hali ile Dairemiz süre gelen içtihatlarında da belirlendiği üzere hacizden sonra muvafakat niteliği taşıyan açıklaması ile İİK. 83/a maddesinin somut olayda uygulama yeri bulunmadığı, mahkemece gözetilmeksizin meskeniyet ve çiftçilik şikayetlerinin kabulüne karar verilmesi isabetsizdir.

SONUÇ: Alacaklı vekilinin temyiz itirazlarının kabulü ile mahkeme kararının yukarıda yazılı nedenlerle İİK. 366 ve HUMK'nun 428. maddeleri uyarınca BOZULMASINA, 23.11.2007 gününde oybirliği ile karar verildi.

Yorum Bırakın
Danışan Yorumları
Web sitemizdeki çerezleri (cookie) kullanıcı deneyimini artıran teknik özellikleri desteklemek için kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.
Tamam
WhatsApp Destek Hattı
Google Yorumları