Sorularınız İçin Bizi Arayın: - 0532 113 15 08
Dil Seçimi
Menü
Sosyal Medya
Ara

TAHLİYE DAVASI

İLE İLGİLİ BİLİNMESİ GEREKEN HUSUSLAR

 

 

Tahliye davası nasıl açılır?

  • Tahliye davasının amacı kira sözleşmesinin mahkeme hükmüyle gerekli sebepler gerçekleştiyse sona erdirilmesidir.
  • Kiracı ve kiraya verenden kaynaklanan sebeplerle tahliye davası açılabilmektedir.
  • Haklı sebepler Türk Borçlar Kanunda belirlenmiştir.Kiracı,teslim edilmesinden sonra,kiraya verene karşı,kiralananı belli bir tarihte boşaltmayı yazılı olarak üstlendiği halde boşaltmamışsa kiraya veren,kira sözleşmesini bu tarihten başlayarak bir ay içinde icraya başvurmak veya dava açmak suretiyle sona erdirebilir gibi daha birçok sebep gösterilebilir.

Tahliye davası hangi mahkemede açılır?

  • Tahliye davası için görevli mahkeme Sulh Hukuk Mahkemesidir.
  • Tahliye davası şayet icra takibinden kaynaklı ise İcra Hukuk mahkemesinde açılır.

Tahliye davası açma süresi ne kadardır?

  • Kira sözleşmesinin süreli olduğu durumlarda tahliye davası kira sözleşmesinin sona ermesinden bitiminden 1 ay içerisinde açılmaktadır. Sözleşme süreye tabi değilse sözleşmenin sona ereceği tarih belirlenmelidir ve yine 1 ay içerisinde dava açılmalıdır.
  • Kira sözleşmesine dayanak olarak kira alacağı ve tahliye talepli icra takibi neticesinde tebligatın borçluya tebliğine istinaden 30 gün ödeme süresi verilir ve bu süre içerisinde borcun ödenmemesi halinde icra hukuk mahkemesinde tahliye davası açılır.

uyarı

Yasal Uyarı:

İş bu içerik Adana Avukat Aytaç ER tarafından 29.04.2022 tarihinde kaleme alınmıştır.

Söz konusu içerik %100 özgün olmakla birlikte rapor alınmış ve yine  5070 sayılı Elektronik İmza Kanununa göre Zaman Damgası      (Bir elektronik verinin, üretildiği, değiştirildiği, gönderildiği, alındığı ve / veya kaydedildiği zamanın tespit edilmesi amacıyla, elektronik sertifika hizmet sağlayıcısı tarafından elektronik imzayla doğrulanan kaydı, ifade eder) ile imzalanmıştır.

Yazılı iznim alınmadan ve kaynak gösterilmeden içerikler bir başka internet sitesinde ya da bir başka mecrada yayınlanamaz, kopyalanamaz ve çoğaltılamaz. İzinsiz şekilde kopyalama, çoğaltma veya yayın yapanlar hakkında hukuki ve cezai işlem yapılacaktır.

 

Yorum Bırakın
Danışan Yorumları
Web sitemizdeki çerezleri (cookie) kullanıcı deneyimini artıran teknik özellikleri desteklemek için kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.
Tamam
WhatsApp Destek Hattı
Google Yorumları